Fuglereden

Praktisk Info

  • Åbningstider
    & lukkedage
  • Kost og måltider
  • Årshujlet
Åbningstider:
Fuglereden holder åbent mandag til fredag fra klokken 7.30 – 16.30.
I minigruppen kan børnene afleveres inden morgensagn kl. 9.15 eller efter kl. 9.30, men senest kl. 10.15. 
I børnehaven skal børnene afleveres og forældrene skal have sagt farvel til dem senest klokken 9.15. Det understøtter vores pædagogik og den daglige rytme. Vi kan på den måde udføre pædagogik af høj kvalitet over for jeres børn. 
 
Af hensyn til fællesskabet, roen i huset og dagens rytme, kan man tidligst hente sit barn klokken 13.00, medmindre man skal til læge el.lign. og har aftalt det med personalet på forhånd. Ofte er døren låst op før klokken 7.30 om morgenen, men åbnevagten går og forbereder dagen. Først klokken 7.30 kan man aflevere barnet. 
Klokken 16:30 har personalet fri og skal kunne låse døren og gå hjem.
 
Man kan træffe os på telefonen mellem kl.12.30-13.00.
Lukkedage:
Dagene op til Påske har vi personale dage
Kristi Himmelfartsdag
To uger i juli
d.23 december og mellem Jul og Nytår
 
Alle datoer er tilgængelige på årshjulet.

Formiddagsmad:
Efter sangleg er der formiddagsmad omkring klokken 9.30. Børnene får speltkernebrød med smør og eventuelt tørret frugt. Desuden tilbydes de te eller vand.

Frokost:
Klokken 10.45 i minigruppen og klokken 11.00 i børnehaven.

Eftermiddagsmad:
Fra klokken 13.30 i minigruppen, alt efter hvornår børnene vågner. I børnehaven er det klokken 14.00. Der serveres frugt og boller med smør og en gang imellem marmelade.

Dagens måltider er sammensat, så børnene hver dag får frugt, korn og grøntsager. Måltidet i Fuglereden er et stort fællesskab, som både voksne og børn nyder. Maden i Fuglereden bliver tilberedt sammen med børnene, hvis de har lyst, enten i husets køkken eller ude i haven.

Vi har en madmor, som tilbereder den dejlige mad. Alt, hvad vi spiser, er vegetarisk, biodynamisk eller økologisk. Vi spiser grøntsager, grovpasta, lasagne, grød med æblemos, brød fra Østagergaard, firekornsbrød og pumpernikkelbrød med pålæg, suppe, boller og frugt. Vi bruger fløde og smør.
Sukker er ikke en del af hverdagen, men til årstidsfesterne og fødselsdage får børnene eksempelvis et påskeæg, en julekage og lignende. Altid i små mængder og i højtidelig stemning.

Se vores kontrolrapport fra fødevarestyrelsen: http://www.findsmiley.dk/93489

Luk menu