Formiddagsmad:
Efter sangleg er der formiddagsmad omkring klokken 9.30. Børnene får speltkernebrød med smør og eventuelt tørret frugt. Desuden tilbydes de te eller vand.

Frokost:
Klokken 10.45 i minigruppen og klokken 11.00 i børnehaven. 

Eftermiddagsmad:
Fra klokken 13.30 i minigruppen, alt efter hvornår børnene vågner. I børnehaven er det klokken 14.00.  Der serveres frugt og boller med smør og en gang imellem marmelade. 

Dagens måltider er sammensat, så børnene hver dag får frugt, korn og grøntsager. Måltidet i Fuglereden er et stort fællesskab, som både voksne og børn nyder. Maden i Fuglereden bliver tilberedt sammen med børnene, hvis de har lyst, enten i husets køkken eller ude i haven.

Vi har en madmor, som tilbereder den dejlige mad. Alt, hvad vi spiser, er vegetarisk, biodynamisk eller økologisk. Vi spiser grøntsager, grovpasta, lasagne, grød med æblemos, brød fra Østagergaard, firekornsbrød og pumpernikkelbrød med pålæg, suppe, boller og frugt. Vi bruger fløde og smør. 
Sukker er ikke en del af hverdagen, men til årstidsfesterne og fødselsdage får børnene eksempelvis et påskeæg, en julekage og lignende. Altid i små mængder og i højtidelig stemning.

Se vores kontrolrapport fra fødevarestyrelsen: http://www.findsmiley.dk/93489
Forside         Om Fuglereden         Praktisk Info         Pædagogik         Forældre i Fuglereden         Galleri         Kontakt
Fuglereden
2017 Fuglereden Lejre. All rights reserved.
Kost og måltider